What It’s Like To Be A Member Of StuCo

By Christelle Troost, Year 12


Ik heb al zo vaak aan mijn familieleden in Nederland moeten uitleggen wat “Stuco” betekent wanneer ik hun vertel dat ik daarin zit. Of het mijn bejaarde oma is of mijn nichtje van vijf kijken zij mij allemaal met verloren ogen aan. Dus, ik kan het net zo goed hier op papier schrijven zodat ik de volgende keer dit artikel gewoon kan doorsturen!

Stuco, afkorting voor Student Council, betekent letterlijk de “leerlingenraad”. Dat klinkt nogal suf, maar dat is het niet. De leerlingenraad, of studentenraad, helpt met het delen van de ideeën, interesses en zorgen van leerlingen met leraren en de schoolhoofden. Wij helpen ook met het opbrengen van geld voor schoolactiviteiten en projecten via fondsenwervers, de verkoop van snoep, feesten en nog veel meer. Bovendien, op LGB, gaat al het geld dat wij over hebben aan het eind van het jaar naar een goeddoel van onze keuze.

Mijn groep, die oorspronkelijk “Prime Stuco” heet (omdat de studenten onze voornaamste zorg zijn), bestaat uit drie jongens en drie meiden en wij hebben vorig jaar “Echo Stuco” verslagen om de leerlingen van high school (een leuker woord voor “middelbare school”…) te vertegenwoordigen. Wij doen alles van muziek in de cafetaria spelen tot het organiseren van schoolfeesten. Wij houden ons ook bezig met allerlei zaken die leerlingen direct aangaan. Maar het allerbelangrijkste wat wij doen is de communicatie tussen de leerlingen en de leraren en ander schoolpersoneel te faciliteren. Ons doel is om de belangen van de leerlingen waar te maken door deze te discussiëren met de schooldirectie.

In onze groep hebben wij allemaal andere functies. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met alle uitgaven en het geld dat we binnen krijgen, Priya controleert alles dat met de “Arts” heeft te maken, Sandra en Esteban organiseren alle sportactiviteiten, Francesco is bezig met de marketing en wij beheersen allemaal onze sociale netwerken.

Tot nu toe hebben wij al veel gedaan en besproken met de schooldirectie en hebben ons eerste evenement al georganiseerd, een filmavond in de grote gehoorzaal. Dit was een groot succes: het was gezellig en de hamburgers die geprepareerd werden waren verrukkelijk! Wij zijn nu bezig met het organiseren en voorbereiden van de talentenjacht die zich in januari zal plaatsvinden. Met Stuco is er nooit een moment rust, alleen al niet omdat wij constant op onze sociale netwerken iedereen op de hoogte moeten houden van alles dit zich afspeelt.

Stuco is voor zo veel dingen goed, en niet alleen voor de school. Het helpt mij enorm met mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik leer heel veel van Stuco: van organisatievaardigheden en spreken in het openbaar tot het bakken van koekjes om geld te verzamelen. In het geheel is het een prachtige ervaring waarin ik veel leer en herinneringen voor het leven maak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *