Maakt geld mensen gelukkig?

Sophie Duin, Year 12


Met geld kan je zo veel leuke dingen mee kopen, televisie, op vakanties gaan, attractie parken… Maar maakt het mensen wel gelukkig of misschien juist niet? Ik ge in dit betoog schrijven over geld mensen gelukkig maakt, en daarbij argumenten en tegenargumenten gebruiken.

Een voordeel van gld hebben is dat je met het geld zo veel leuke dingen kan kopen! Als je een meisje bent, kleren, make up, parfum… en voor jongens, voetbal T-shirts, video spelletjes… Je hebt zo veel mogelijkheden. Op vakantie naar een tropisch eiland, op safari, een chalet kopen, of een strandhuis. Die dromen om naar New York te gaan of je lieveling zanger  ontmoeten. Zo veel keuzen, zo veel dat je kan doen.

Maar met geld kan je niet alles kopen. Vooral niet een van de belangrijkste dingen in de wereld, liefde. Met geld kan je wel zo veel dingen kopen, maar niet vrienden, of familie, en zonder hun is het leven niet meer leuk. Zonder ouders die van je houden, of vrinden waar je lol mee hebt en geheimen mee deelt. Vaak hebben mensen met veel geld geen echte vrienden omdat de vrienden hun alleen leuk vindt voor het geld; omdat ze dingen voor je betalen ect. Het is ook waar dat mensen met weinig geld gelukkiger zijn. Als ze een cadeau krijgen zijn ze veel meer dankbaar, en ze lachen ook meer. Toen ik in India was waren de kleuters daar zo blij en dankbaar dat wij er waren om hun te helpen. Ze hadden nog nooit een camera gezien en ze hadden er zo veel plezier mee. Dit gebuurt niet zo snel met rijken mensen, omdat ze al zo veel spullen hebben dat ze niks meer nodig hebben. Als ik naar een ander ver land was geweest zoals China, naar een internationale school, dan zouden die kinderen het veel minder uitmaken dat wij er waren om ze te helpen.

In conclusie,  kan geld je ook ongelukkig laten voelen. Je kan er wel veel spullen mee kopen , maar je wordt minder dankbaar over dingen en vrienden kan je niet kopen.  Geld is dus niet het antwoord op gelukkig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *